Naples in the Time of Cholera, 1884-1911 / Najlacnejšie knihy
Naples in the Time of Cholera, 1884-1911

Kód: 02032688

Naples in the Time of Cholera, 1884-1911

Autor Frank M. Snowden

This 1995 book is a medical and social history of Italy's largest city during the cholera epidemics of 1884 and 1910–11. It explores the factors that exposed Naples to risk; it examines such popular responses as social hysteria, r ... celý popis

157.28


Skladom u dodávateľa
Odosielame za 15 - 20 dní
Pridať medzi želanie

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Darujte túto knihu ešte dnes
  1. Objednajte knihu a vyberte Zaslať ako darček.
  2. Obratom obdržíte darovací poukaz na knihu, ktorý môžete ihneď odovzdať obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nič sa nestaráte.

Viac informácií

Viac informácií o knihe Naples in the Time of Cholera, 1884-1911

Nákupom získate 395 bodov

Anotácia knihy

This 1995 book is a medical and social history of Italy's largest city during the cholera epidemics of 1884 and 1910–11. It explores the factors that exposed Naples to risk; it examines such popular responses as social hysteria, riots and religiosity; and it traces therapeutic strategies. Cholera also became a metaphor for discontent with the regime: the 1884 outbreak was a national issue which led to the rebuilding of the city amidst widespread corruption. The book sets Naples in a comparative international framework; the disease is also related to larger historical issues, such as the nature of liberal statecraft, the 'Southern Question', mass emigration, organised crime, urban renewal, and the medical profession.

Parametre knihy

Zaradenie knihy Knihy po anglicky Humanities History Regional & national history

157.28

Obľúbené z iného súdka



Osobný odber Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk Všetky práva vyhradenéSúkromieCookies


Môj účet: Prihlásiť sa
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Nákupný košík ( prázdny )

Vyzdvihnutie v Zásielkovni
zadarmo nad 59,99 €.

Nachádzate sa: