A Markoláb / Najlacnejšie knihy
A Markoláb

Code: 35817759

A Markoláb

by Boros Botond

1868. Beretvás József csendbiztos kannibál bűncselekmények után nyomoz. Az elmúlt években többen is erőszakos halált haltak Csongrádban: testüket emberi harapásnyomok borították. A lakosság egy Markoláb nevű, félig ember, félig fa ... more

7.56

RRP: 11.08 €

You save 3.53 €


Low in stock
Shipping within 24 hours

Potřebujete více kusů?Máte-li zájem o více kusů, prověřte, prosím, nejprve dostupnost titulu na naši zákaznické podpoře.


Add to wishlist

You might also like

Give this book as a present today
  1. Order book and choose Gift Order.
  2. We will send you book gift voucher at once. You can give it out to anyone.
  3. Book will be send to donee, nothing more to care about.

Book gift voucher sampleRead more

More about A Markoláb

Book synopsis

1868. Beretvás József csendbiztos kannibál bűncselekmények után nyomoz. Az elmúlt években többen is erőszakos halált haltak Csongrádban: testüket emberi harapásnyomok borították. A lakosság egy Markoláb nevű, félig ember, félig farkas gonosztevőtől retteg, aki áldozatait a Zasavica lápjába csalja. A közbiztonság romló helyzete a bécsi udvarnak is feltűnik: Beretvás mellé kirendelik Wimmert, az Osztrák-Magyar Birodalmi Zsandárság inspektorát. Wimmer azt feltételezi, hogy a csendbiztos monarchia-ellenes lázadást szervez és a gyilkosságokat csupán álcaként használja. A páros hamarosan felbérelt betyárok és mákonyos szekták kereszttüzében találja magát. Az elkövető megtalálásához a csendőrök kénytelenek félretenni az egymással szembeni előítéleteket és egy keserves áldozatot követelő szabadságharc emlékezetét. A mindvégig hátborzongató, horrorisztikus történet középpontjában a szeretetéhség áll, melynek a különböző szerek által átélt kannibalizmus is csak egyfajta kétségbeesett megnyilvánulása. A váratlan fordulatokkal tarkított regény a XIX. századi magyar néphitből merít, ahol a boszorkányság ugyanúgy része volt a hétköznapoknak, mint a templomba járás. Belekóstoló Kékhold. A lány furcsán motyogni kezdett maga elé. Cinka is a Kékhold estéjén tűnt el. Két telihold jelent meg egy hónapban. Elloptam a csendőri jelentés másolatát a Kormos Ida-esetről a vásárhelyi őrsről. Általában a második telihold estejen történnek az eltűnések. Ma van az első telihold az égen, a fiú a cellában kapott is egy figyelmeztetést, tudta, hogy a másodikkal mar eljön érte a Markoláb. Mi hat éve minden Kékholdkor itt vagyunk, Somnakaj bácsi mar a környék összes kését megélezte, én mar az eszemet se tudom, mennyi kosarat fontam a járás asszonyainak. Vártuk, hogy újra felbukkanjon a gyilkos. Ida eltűnésekor viszont himlőm volt, és Somnakajnak a betegágyam mellett kellett maradnia. Az az év lett volna a mi lehetőségünk, de elbaltáztuk. Csendbiztos úr, ha ismer valami nyomot, ami a tetteshez vezet, kérem, mondja el nekünk... Somnakaj testét a Kisboldogasszony halhatatlanná tette a gyászban, ő addig él, amig meg nem bosszulja a lánya halálát. De a lelke el fog veszni, beleőrül a fajdalomba!

Book details

7.56

Trending among others



Collection points Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk All rights reservedPrivacyCookies


Account: Log in
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Shopping cart ( Empty )

For free shipping
shop for 59,99 € and more

You are here: